Här är mäklarna som sålt mest senaste 10 åren

De senaste tio åren kan inte beskrivas som annat än en berg- och dalbana på bostadsmarknaden. Trots det fortsätter många mäklare att prestera imponerande försäljningssiffror. Här har Hemnet listat mäklarna som sålt mest under de senaste tio åren.

Få nyheter om bostadsmarknaden direkt i din inkorg – varje vecka. Skriv upp dig på Hemnets nyhetsbrev här.

I drygt tio år har mäklare haft möjlighet att skicka in data om sina försäljningar till Hemnet via mäklarsystemen. Under våren fick Hemnet en fråga från en journalist kring vilken mäklare som sålt flest bostäder under de senaste tio åren. Efter det togs statistik fram över antalet försäljningar för samtliga län under samma period, för att uppmärksamma dessa prestationer. 

Mycket har hänt på den svenska bostadsmarknaden de senaste tio åren. Från de kraftiga prisuppgångarna och den heta bostadsmarknaden 2014 och 2015, via två amorteringskrav och pandemi, till det läge vi har idag med en historiskt tufft läge där räntor och inflation stigit kraftigt och dämpat köpkraften. Denna marknad har också varit en stor utmaning för landets mäklare. Men trots det har många mäklare fortsatt att prestera år efter år.

“Oerhört imponerande”

De mäklare som sålt flest bostäder i respektive län under de senaste tio åren ligger runt 1 000 försäljningar och i många fall betydligt fler än så. Det är alltså ett genomsnitt på runt 100 förmedlingar per år, eller två i veckan. De allra flesta har genomfört försäljningar till ett totalt värde som överstiger otroliga 1 miljard kronor, och i många fall betydligt mer än så.

– Mäklaryrket är generellt förknippat med hög arbetsbelastning, obekväma arbetstider och en förväntan om ständig tillgänglighet. Mot bakgrund av det är det nog starkt att som mäklare klara enstaka år med över 100 försäljningar. Att då kunna göra det under en tioårsperiod som visat på så stora skiftningar i marknaden är oerhört imponerande, säger Hemnets marknadsanalytiker Erik Holmberg.

*Siffrorna bygger på inskickade försäljningar av bostäder under perioden 1/1 2014 till 31/12 2023